Scurta introducere in coaching*

Coaching-ul nu este o disciplina care s-a inventat brusc, peste noapte, desi poate parea ca atare. Antrenamentul si acompanierea catre succes sunt probabil la fel de vechi ca si prima intrecere de vanatoare din epoca de piatra. Insa profesia de coach a devenit o adevarata profesie acum nu mai mult de 15 ani, atunci cand ideea de antrenament pentru performanta si dezvoltare a vietii personale si a afacerilor de orice fel a depasit lumea sporturilor.

Coaching-ul a fost dintotdeauna o parte naturala a vietii, pentru oamenii din toate colturile lumii. A fost si este folosit de milioane de parinti grozavi care isi iubesc neconditionat copii, isi pun nevoile lor de-o parte si cred cu tarie in potentialul lor de dezvoltare. Si crezand asta, ii sprijina, ii incurajeaza si ii ajuta sa devina intr-adevar extraordinari.

In alta ordine de idei, tot coaching-ul a fost si este folosit deja de sute de mii de lideri din business, lideri care stiu cu adevarat ca singura lor sansa de reusita pe termen mediu si lung este sa isi dezvolte oamenii si echipele pe care le conduc. Iar daca reusesc sa faca asta fara sa abuzeze de puterea personala sau institutionala, ci crezand cu adevarat in capacitatile lor, dandu-le feedback pozitiv si asigurandu-i de puterea relatiilor bazate pe rezultate foarte bune, atunci ei faceau si fac coaching.

Intr-o fraza, coaching-ul este arta si stiinta de a aduce la suprafata partea aceea extraordinara din fiecare om. Iar aceasta adevarata “mosire” se face intr-un fel atat de special, incat onoreaza integritatea si maretia spiritului uman.

***

(*acesta este un fragment din articolul pe care l-am publicat pe PortalHR.ro. Continuarea este AICI)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *